Our Terms of Use and Privacy Policy have changed. We think you'll like them better this way.

Medavhengighet – Sørgelig Omsorg i moderne forhold

  • Broadcast in Self Help
  • 0 comments
EQ Voices

EQ Voices

×  

Follow This Show

If you liked this show, you should follow EQ Voices.
h:425597
s:4994223
archived

Medavhengighet eller co-dependency oppstår når et forhold er basert på gjensidig avhengighet der den ene oppstår som ”hjelper” for den andre som oppstår som ”hjulpet”.

Det viser seg at ”hjelperen” i medavhengig forhold bruker hjelpen som en skalkeskjul for å ikke ta ansvar for seg selv – fordi en er så opptatt med andre. Den som er ”hjulpet” er håpløs fortapt i et dilemma der de ikke kan ta ansvar for sitt problem fordi hjelperen blir da arbeidsledig. Slik holder begge det gående. Vi snakker om problemet i alle sammenhenger der det oppstår og prosessen som en må gjennom for å komme seg fri – som hjelper og hjelpeløs. Dette er et sosialt problem og et personlig problem i stor skala i Norge i dag.

Comments

 comments