Om å leve fra innsiden-ut eller utsiden-inn

Broadcast in Self Help

Call in to speak with the host

h:425597
s:6117345
archived
Michaels Round Table Talk

Michaels Round Table Talk

×  

Follow This Show

If you liked this show, you should follow Michaels Round Table Talk.

Om du prøver å hjelpe egget klekke til en kylling er alt du kan gjøre er å tilby et hensiktsmessig miljø for kyllingens levevilkår. Om du hjelper til med å åpne egget, vil kyllingen dør. Om egget blir knekt fra utsiden lever kyllingen. Alt som har en utside har en innside. Hos mennesket er det ikke ”innvollene mine” men ”mine tanker, følelser, intuisjoner, drømmer”… det indre livet.

Livet fra innsiden ut eller utsiden inn handler om å være ”reaktiv” i livet eller ”proaktiv” i forhold til hvordan du lever. ”Reaktiv” er å være ”virkning” i sitt liv, mens ”proaktiv” betyr å være ”årsak”. I kveldens program går vi inn i dybden av disse mønstre begge veier, snakker om konsekvensene av begge holdninger og hvordan de forholder seg til ditt liv.

Dette tema er lite omdiskutert innenfor psykologi eller filosofi da ”normen” handler om å tilfredsstille sine behov ene og alene fra eksterne kilder… helt til du kommer til selv-aktualisering på Maslow’s hierarki av menneskelig behov.

Comments

 comments