Elleke Mirri Rocks

Elleke Mirri Rocks

×  

Follow This Show

If you liked this show, you should follow Elleke Mirri Rocks.

Nederland Schreeuwt om Cultuur

  Broadcast in Culture

Call in to speak with the host

Marieke Verhoeckx houdt geeft haar mening over het nut van kunst. Nederland schreeuwt om kunst: Een aantal jaar terug heb ik onderzoek gedaan naar de podiumkunsten en cultuurparticipatie in Nijmegen. Het blijkt dat het agogisch inzetten van kunstzinnige en sportieve middelen een gunstig effect heeft op inwoners. Het verbindt groepen, culturen, leeftijden en inwoners. Het dringt criminaliteit terug en verhoogt deelname aan de maatschappij, ook voor zogenaamde minderheidsgroepen. Belangrijkste conclusie: actieve en receptieve kunstbeleving zorgt ervoor dat de kwaliteit van leven wordt verhoogd. Daarnaast...
Tags:
kunst
cultuur
kunstbeleid
nederland
maatschappelijk
h:64534
s:1389039
archived

Comments

 comments