Our Terms of Use and Privacy Policy have changed. We think you'll like them better this way.

Nederland Schreeuwt om Cultuur

  • Broadcast in Culture
  • 0 comments
Elleke Mirri Rocks

Elleke Mirri Rocks

×  

Follow This Show

If you liked this show, you should follow Elleke Mirri Rocks.
h:64534
s:1389039
archived
Marieke Verhoeckx houdt geeft haar mening over het nut van kunst. Nederland schreeuwt om kunst: Een aantal jaar terug heb ik onderzoek gedaan naar de podiumkunsten en cultuurparticipatie in Nijmegen. Het blijkt dat het agogisch inzetten van kunstzinnige en sportieve middelen een gunstig effect heeft op inwoners. Het verbindt groepen, culturen, leeftijden en inwoners. Het dringt criminaliteit terug en verhoogt deelname aan de maatschappij, ook voor zogenaamde minderheidsgroepen. Belangrijkste conclusie: actieve en receptieve kunstbeleving zorgt ervoor dat de kwaliteit van leven wordt verhoogd. Daarnaast...

Comments

 comments